sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kuulumisia ja uusi kiipeilypuu

Huh huijaa, joulu lähestyy, ja samalla lisääntyy myös kiire töissä. En ole edes avannut tietokonetta maanantain jälkeen, joten eipä ole postauksiakaan tuttuun tahtiin sadellut. Joka päivä ei toki tarvitsekaan kuulumisia kertoilla, mutta ei parit kuulumiset ja yksi asiateksti ihan turhan hurja tahti olisi... Olen myös ollut iltavuorossa, ja kymmenen aikaan kotiin palatessa kiinnostusta herättää lähinnä lämmin vuode..
Mutta, ketäpä minun kuulumiseni kiinnostaisivat, kun perheestä löytyy kaksi kissaakin. :D

Aloitetaan Pennistä, joka on edelleen mustasukkainen pienen palleron saamasta huomiosta. Ei kuitenkaan enää niin paljoa, kuin ennen, mutta kiukkuisia salamoita iskevä katse kyllä porautuu takaraivoon aina, kun Penni näkee minun Morrista palluttavan.
Penni on vanha oma itsensä yleensä vain aamuisin, tai joskus harvoin päivällä, kun saan olla sen kanssa kahden Morriksen nukkuessa. (OK ja ätä kirjoittaessa Penni tuli Morris vanavedessä antamaan kissapusuja.. ja jäi tuohon sohvalle pikkuinen kyljessään itseään pesemään. Penni ei siis ole hakenut läheisyyttä pienen ollessa läsnä.. Eikä myöskään pessyt tuota sohvalla köllien.. niinkuin nyt)

Morris puolestaan on jo saavuttanut minuun sellaisen luottamuksen, että pystyy ihan hyvin nukkumaan sylissäni vaikka tunninkin verran ja samalla pystyn vähän tutkailemaan korvia, kynsiä ja hampaita.
Pikkuisen ongelmana on edelleen vatsa, joka tuntuu menevän vähän löysälle ihan kaikesta muusta, kuin raa'asta lihasta. Tilanteen arviointia hankaloittaa se, että välillä kakka on löysää ja haisee järkyttävän pahalle, välillä se on ihan normaalia.. Morris syö siis natures:menu pentupussukoita, ZiwiPeak märkäruokia, ja raakaa kanaa (lihaa, sydäntä, maksaa -vain vähän, kivipiiraa)+ keltuaisia.. Joskus ZiwiPeakin kuivalihaa, mutta ihan häviävän pienen määrän noihin muihin verrattuna. Pelkälle lihalle en halua poikaa laittaa, koska pelkään kuollakseni paperiluutautia, jossa keho ei saa riittävästi kalsiumia ja alkaa ottaa sitä luustosta. Tästä syystä koen  turvallisemmaksi tarjota sekä tuoretta että teollista muonaa.


Keskiviikkona meille saapui mukava lähetys, Mustin ja Mirrin verkkokaupasta tilattu parimetrinen kiipeilypuu, muutama riikinkukosulkaonki sekä kolmisenkymmentä pussukkaa natures:menua.
Pojat tykkäävät kiipeilypuustaan kovasti, Penni kävi heti terottelemassa kynsiään. Morris löysi kivan uuden pesän toiseksi ylimmästä laidallisesta tasosta, ja Penni tarkkailee maisemia alemmilta.
Tässä muutama kuva kissoista uudessa kiipeilypuussaan:

Morkis nokka pystyssä. 

Penni venyy (ja Morris paukkuu :D )
Penni yrittää raapia puuta ja Morris tapansa mukaan häiritsee minkä pystyy..Ensi viikolla onkin sitten Pennin vuosirokotuksen ja Morriksen ensimmäisen rokotuksen aika. Asiajuttuakin siis ensi viikon aikana toivon mukaan tänne ilmestyy. :)

Nyt pikkuisen punaviiniglögiä ja kynttilöiden äärellä nautiskelua ennen nukkumaanmenoa.

Ai, ja kymmenen lukijan raja on saavutettu, vielä parisataa sivukäyntiä niin päästään arpomaan :)

4 kommenttia:

 1. Meidän kissapojilla, Oliverilla ja Viljamilla, vatsa kestää hyvin melkeinpä mitä vaan. Mutta nuo Ziwipeakin kuivalihat on jostain syystä poikkeus! Viljami on pari kertaa varastanut pikkupussin kaapista ja päivän aikana mutustellut niitä tyytyväisenä..ja näiden (2kpl) tapausten jälkeen oli hällä vatsa niin löysällä, että kyselin ihan kasvattajalta neuvoja. Hän totesi, että johtuu varmaan juuri siitä Ziwipeakin kuivalihasta. Tosin, Viljami vetelikin niitä kerralla enempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo kuivaliha on max 2x viikossa täydennysruokaan sekoitettava lisä, joten ainakaan siitä ei meillä voi kyse olla :/ Ell totesi monella pennulla olevan kroonisesti löysä maha, ja ehkä tässä onkin sellainen tilanne, sillä en ole huomannut minkään ruoan erityisesti aiheuttavan vatsansekaisuutta.
   Täytyypi koittaa viiko vain tuolla raa'alla, jos masu siitä tasoittuisi.

   Poista
 2. Nonni, täällähän on päästy hyvin alkuun! Arvontaa odotellessa :)
  Kiva kun on uusi kiipeilypuu ja kaikki!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-
  (helpottaisi kommentoimista jos poistat tuon sanavarmistuksen, mie oon ihan onneton noissa salakirjaimissa, ei tahdo osua oikein millään .. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, nyt on sanavahvistus poissa, ja piti olla jo aiemminkin, mutta olen tainnut jättää asetukset jossain vaiheessa tallentamatta. :)

   T. Sanavahvistusten vihaaja.

   Poista