perjantai 3. heinäkuuta 2015

Hurtan viilennysmantteli

Ostin keväällä Peten Koiratarvikkeesta 20 eurolla Hurtan viilennysmanttelin, jos se vaikka helpottaisi koiran oloa autossa/veneellä/tai muuten hellesäällä. Varsinaiset ulkoilut tehdään kuitenkin aamusta tai iltamyöhällä, ilman ollessa viileä, päivällä käydään vain pikapissoilla.

Pakkoko julkasta tämmöne nolo kuva? Ei oo kovin katu-uskottava tää takki..
Ja vähän isokin koska oon vasta pieni tytöntyllerö..

Takin vaikutus perustuu veden haihtumisen tuomaan viilentävään tunteeseen. Takki kastellaan siis vedellä ja joko väännetään tai rullataan kuivaksi. Rullaaminen on ainakin näin isolla takilla helpompi tapa. Takki pysyy viileänä niin kauan kuin se on kostea, kelistä riippuen. Meillä on takki ollut käytössä nyt noin viisi tuntia, ja kostea se on yhä. Ulkona haihtuvuus on tietysti suurempaa, koska mukana on tuulen vaikutus.

Olin oikeastaan varsin skeptinen tätä manttelia kohtaan, mutta nyt näitten muutaman hellepäivän käytön jäkeen en voi olla kuin tyytyväinen tähän hankintaan. Tänään sisäilman lämpötila oli noussut niin korkeaksi, että Ruuti vain läähätti ja oli jo kuolastanut rinnuksensa ihan märäksi. Laitoin samantien manttelin päälle, tyttö oikein sujahti siihen sisään :) Läähätys loppui samantien, vähän jaksettiin leikkia pallolla ja sitten käytiinkin jo nukkumaan (ja hyvä tovi on jo nukuttukin). Takin alta tuntuu mukavan viileälle, ja ehkä siksi tykkäänkin enemmän tästä manttelimallista, kuin lyhemmistä liiveistä, se peittää huomattavasti enemmän koiraa. Liivi on tietysti liikkeessä käytännöllisempi, ja ajattelin tähän takkiin ommella kumilenkit helmaan, jotta se pysyisi liikkuessa paremmin paikoillaan (yleensä mantteleissa on takajalkojen ympäri vedettävät kumilenksut takin paikoillaan pitämiseksi).
Eilen Ruuti matkusti autossa mantteli päällä, eikä kuumassa autossa alkanut matka tuntunut ollenkaan vaivaavan koiraa.

Väri on tietysti vähän tyhmä, miksei vaalea harmaa tai beige? No, ainakaan ei sula koko koira, ego vaan.. :)

Suosittelen!

P.S. Tänään on taas uutisoitu kuumaan autoon kuolleesta koirasta, jätetäänhän koirat kotiin tai otetaan ne autosta mukaan. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti