maanantai 21. huhtikuuta 2014

Muutto ja muuta mukavaa

Lupasin jo ajat (pari viikkoa) sitten kirjoitella muutosta ja siitä, miten meillä Herrat 1 ja 2 siihen suhtautuivat. Kaiken näköistä on nyt sitten ollut taas tätäkin asiaa estelemässä, mutta kun kerran tuli noustua aikaisin (meillä kävi jo tiskikoneenostajat) niin nyt on puoli tuntia aikaa kirjoitella mitä mieleen juolahtaa.. Noihin fiksumpiin juttuihinhan menee aikaa alkaen viisi tuntia.. :DDDDD

Fiksuihin juttuihin????

Muutimme siis kuun vaihteessa, isompaan, avarampaan ja varsinkin valoisampaan; vähän tunkkaisesta kaksiosta seinästä seinään -ikkunaiseen kolmioon. Uuden kämppämme parveke on lasitettu, vanhassa oli avoparveke, toki verkotettu sellainen. Kissat pääsevät siis tutkimaan maailmaa helpommin myös talvisin, kun puolet parvekkeen lumista ei kantaudu enää sisälle Morriksen hännässä...

Mitä vikaa muka on mun hännässä.. 

Muuttoa edeltävä aika on kissoille varmasti jännittävää aikaa, sillä laatikoista ja laatikkorykelmistä muodostui ainakin meillä kissaherroille oikea huvipuisto: oli paikkaa kiipeillä ja piileksiä. Muuttopäivä sen sijaan oli kurja: Morris piiloutui makuuhuoneen kaappiin eikä tullut sieltä pois koko päivänä, vaikka pikkuveljeni yritti maanitella häntä herkuilla ja leluilla. Pennikin oli huolissaan 'pikkuveikasta' ja hermostuneisuus oli hänestäkin nähtävissä.
Muuton jälkeen meni noin viikko, ennen kuin kissat olivat kunnolla kotiutuneet. Outo kännykän soittoääni tai rapusta kantautuvat äänet saivat molemmat nousemaan takajaloilleen -sellaista ei ole meillä ennen nähty. Feromoneja ei apuna käytetty, lähinnä koitimme itse välttää kolistelemasta liikaa tai tekemästä liian nopeita, säikyttäviä liikkeitä.

Meidän pelkuri-poju Morris on muuten nykyään uskaltautunut jo vieraan ihmisen syliin, ja tulee jo melkein nuuhkimaan ihan ketä tahansa ovesta sisään astuvaa. Ennenhän tuo reaktio on ollut.. PIILOON!!


Muuton lisäksi muuta mukavaa on ollut mm Hullut Päivät sekä peräti kahdesti Mustin ja Mirrin verkkokauppaan voitettu 20€ lahjakortti!


Mustista ja Mirristä on tullut tilailtua lähinnä ruokaa, toiseen satsiin otin lisäksi pienen raapimapuun makuuhuoneeseen sijotettavaksi: niin sängynkulmat sekä toivottavasti myös nojatuoli välttyy pahimmilta raateluilta.
Valitettavasti pussi/purkki/tetraruokaa on mennyt nyt muuton jälkeen aivan sallimaton määrä; meillä ei edelleenkään ole pakkasessa juurikaan tilaa.. Pitäisi kai hankkia pieni arkkupakastin tuon pienen kaappipakastimen lisäksi.. Miten normaalikokoiseen jääkappi/pakastinkaappiin voi saada tehtyä vain noin pienet sisätilat! Ongelmia on siis myös jääkaapin kohdalla.Ylemmässä kuvassa oli Mustin ja Mirrin ostoksia, ja tässä alla sitten Stockan Hullujen Päivien ostoksia. ZiwiPeak oli tarjouksessa, samoin Grizzlyn villin lohen öljy. Öljyä ostinkin pari pulloa ja Ziwiä kymmenen tölkkiä. Meillä syödään enää todella harvoin noita Life Catin tai almo naturen tyyppisiä täydennysravintoja, koska niiden kilohinta on niin älytön, melkein ZiwiPeakin tasoa (mikä on siis täyttä tavaraa). Mutta.. koska nuo nyt maksoivat 80 senttiä tölkki niin noukin matkaan muutaman välipaloiksi. 
Taustalla puolen litran vesikuppi sisälle ja tuo nykyinen seitsemän desin saa asua parvekkeella nyt kesäajan. Mankelijänis oli ihana -mielestäni- mutta kissoja se ei kiinnosta juurikaan.. ajattelin että se ois käyny potkutyynystä. 
Kevään karvahelvettiä helpottamaan ostin myös ihan oikean Furminaattorin, pitkäkarvaisten kissojen versiona.. Eli vähän kapeampi kuin koirien vastaava, ja pitkäpiikkisempi kuin lyhytkarvaisten versio. Maksoi alle 20€.

Tuossa Royal Caninin peltipöntössä on Ziwin kuivalihaa..
Ruokakaapissa on siis ollut vähän täydemmänlaista. Uutena tuttavuutena meillä on ollut tuo Bozita, joka  hyvin halvan hintansa puolesta sisältää 'palassa 93% kanaa' vähän joka osasta.. Samahan tuon naures:menun kanssa varmasti on. Bozita on meillä maistunut tosi hyvin, toki meidän kissojen kohdalla nyt ei voi nirsoilusta juuri missään kohtaa puhua. 
Olen kokenut nuo Schesirin pussinrivittäjät tosi käteviksi kotona, ja nuo omani olenkin haalinut Stockan kennelosastolta.. Nuo ovat tosi tukevaa pahvia verrattuna esim Iamsin tai Animondan pahveihin. Myös Feline Portalla on tukevia jos jostain noita aiotte kysellä :) Värejä mulla on noiden vihreän, keltaisen ja sinisen lisäksi myös punainen, koska kun olen ostanut natures:menun sekoituspakkauksia, olen tykännyt purkaa pussit mauittain ja sopivasti myös väreittäin omiin laatikoihinsa :)

Herkkuja on tällä hetkellä ihan älyttömästi, koska tuli voitettua vielä Prima Catiltakin herkkupaketti..


Ja ei sovi unohtaa.... Dändändän.. 

Kummitätini osti vielä yhdeksännen...

Joo, siinäpä tuli purettua nyt jonkin ajan asiat, vielä kun niitä fiksumpiakin juttuja saisi aikaiseksi. Olen nyt aloittanut vielä yhden pikku projektin nimeltään Tupperware, joten yritetään nyt repiä aikaa kaikelle edes vähän. Meillä aletaan töissä menemään kiinni jo kahdeksalta ysin sijaan, joten eiköhän siitäkin sitten aikaa näille jutuille jää.


4 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Ihana läjä märkäruokia ja hiekkaa.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Meillä on teille haaste. :) http://pikkupeto.blogspot.fi/2014/04/haaste-paiva-kuvina.html

   Poista
 2. Onnittelut uuteen kotiin täältäkin! Onneksi kissat sopeutuivat kuitenkin aika äkkiä. Itse olin hämmästynyt, miten molemmat olivat kuin kotonaan uudessa kämpässä sen jälkeen, kun huoneet oli kerran kierretty läpi.

  VastaaPoista
 3. Valloittavat kisut siellä :>
  Tämä postaus muistutti mua siitä, että taas olis aika tilata zooplussalta mirnokeille evästä :)

  VastaaPoista