maanantai 5. lokakuuta 2015

Syksy saa... ja Ruutikin, nimittäin liikkua

Tajusin tässä päivänä eräänä, että olen jättänyt Ruutin askelluksen jatkuvan kyttäämisen ja keskityn taas paremmin lenkkeilystä nauttimiseen ja kauniisiin syysmaisemiin. Ruuti on ollut kova peitsaamaan aina, osittain varmasti ison kokonsa ja monasti normaaliin liikkumisnopeuteensa nähden hitaan kulkemisen takia. Lonkkavian vuoksi olen kuitenkin ollut lähes jatkuvasta hihnassa peitsaamisesta huolissani, vaikkakin pyllyn pyöritys on loppunut heti, kun Ruuti on päässyt vapaammin kulkemaan (lue monitoimihihnassa 2,5 metriä tilaa). Ravi olisi huomattavasti parempi liikkumismuoto, kun paino jakautuu tasaisemmin, eikä vuorotellen kummallekin puolelle. Peitsauksessa koira (tai hevonen tai karhu tai mikä vain) liikuttaa saman puolen jalkoja eteenpäin yhtä aikaa ja liikunta on kumpaakin puolta vuorollaan rasittavaa lyllerrystä. Ilokseni Ruuti ravaa nykyään myös suht lyhyessä hihnassa paljon enemmän kuin ennen. Raviin on palannut voima ja tietynlainen lennokkuus. Koira on kokonaisvaltaisesti paljon jaksavampi, kuin pitkään aikaan.

Kiinnipitoaika on päättynyt, ja puolukkakausi alkanut, joten oli aika suunnata Ruutin kanssa Tarvasjoelle. Meidän Ukkilla on siellä metsää, ja vastaantulijoita on siellä liepeillä ollut kerran minun muistiin, ja pari kertaa kummitädin puolet pidemmälle riittävään muistiin, joten Ruutin irti pitäminen on riittävän turvallista. Täällä kotosalla pidän visusti kiinni, ellei kyse ole sitten kuvaushetkestä selkeässä ympäristössä. En pysty menemään 100% takuuseen siitä, että teini ei aloittaisi rähinää vastaantulevien narttujen kanssa. Toisaalta en myöskään halua ongelmia siitä, että omani provosoisi kiinni olevan koiran hyökkäykseen. Parempi ottaa varman päälle niin kaikilla on turvallisempaa. 

No, joka tapauksessa koivet kestävät vaikka kaksi ja puoli tuntia metsässä rallittamista, ja tässä muutama kuva syksyisissä maisemissa. :)Metsänkeijut Ilo ja Riemu lentää aina Ruutin korvista sisään ja saa likan silmät tuikkimaan onnesta :)

''Kattokaa mun kaksarii'', Ruuti esittelee ylpeänä. Mustikkakieli.


P.S. Ruuti ja Penni ovat jo 'pihistetään yhdessä herkkuja' väleissä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti