perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kakkapussikoe: Best Friend kakkapussit

Pääsin testaamaan Best Friendin koirankakkapusseja heidän Fecobook -sivujensa testiryhmähaun kautta. Olin hurjan iloinen, sillä pussejahan meillä kuluu. Koira on iso ja tuotos on iso, ja suuri osa pusseista pieniä ja hankala laittaa solmuun. Siihen on tultava muutos!


Ja muutos tuli. Nämä pussit on huippuja! Ne ovat mustia, läpinäkymättömiä ja tarpeeksi vahvoja pusseja, ettei kakka ole pitkin käsiä kun vahingossa kasaa kerätessään kaapaisee etusormella sepelinkulmaan. Kaiken päälle niissä on KAHVAT, joiden kanssa pussi on tosi kätevä solmia (ja jos haluaa niin ripustaa johonkin roikkumaan, itse kannan vaan kädessä).
Nyt on ollut sopivan viileää takin käytölle, ja takin taskuun sujahti kätevästi koko pussirulla. Toinen rulla on eteisen hyllyn päällä olevassa metallilankakorissa siten, että sieltä saa pusseja vedettyä kuin vessapaperia rullasta. Ei pääse pussit unohtumaan, vaikkei takkia päällä olisikaan, kun ne ovat kätevästi hollilla koiran ulkoiluvermeiden äärellä.Pusseja on kahta kokoa: Small 18x34 cm ja Large 21x39 cm. Pienempäänkin pussiin mahtuu siis ihan hyvän kokoinen kikkara. Rullassa on 40 pussia, ja rullia saa sekä yksittäin että kolmittain. Pussit hajoavat 24-48 kuukaudessa, joten sen ja koiran ulosteiden sisältämien basillien kannalta niitä ei ainakaan kotitalouden biojätteeseen tule heittää. Meilläpäin kakkapussit päätyvätkin energiajakeeseen, joten itselleni maatuvuus ei tässä kohtaa ole asia numero 1. 

Lajitteluohjeissa on paikkakuntaisia eroja, meilläpäin ei mitään selvää ohjetta tälle tuotteelle ole annettu. Polttokelpoiseen jätteeseen täällä kuitenkin lajitellaan mm biojätteet sekä puupohjaiset kissanhiekat, joten miksei koiran ulostettakin. Samaten sekajätteeseen lajitellaan ''ainoastaan palamattomat ja polttoa haittaavat jäteet'', joihin ei kuulu kumpikaan, PE-muovipussi eikä koirankakka. 

Tässäpä johdattaudumme sopivasti koirankakkakeskusteluun. Vaikka enää ei aivan kevät olekaan, ja talven jäljiltä pientareille kerääntyneet läjät nyt nurmikkoa lannoittavatkin, lausun pari sanaa omasta näkemyksestäni kakkaa kohtaan. 

Kakka on luonnollista. Samoin se, että koira tekee tarpeensa lenkkipolun varteen. Luonnollista tai ei, niin ainakaan mukavaa ei ole se, että koira tarpoo muiden koirien keräämättömissä ulosteissa tai pahimmassa tapauksessa pistää niitä suuhunsa (ja kuljettaa sitä itseään tassuissaan kotiin, mahdollisesti sohville ja sängyille). Mukavaa ei kakkoja keräävänä ole myöskään itse luovia kasojen välitse keräämään oman koiransa tuotosta ja täten yrittää epätoivoisesti ylläpitää yleistä viihtyvyyttä. Ja samalla itsekin kengissään kantaa sitä kakkaa kotiovesta sisään. :)

Olen ammatiltani puutarhuri, ja mukavaa ei ole myöskään yleisillä alueilla kitkiessä työntää kättä läjään joka kolmannen rikkaruohon kohdalla. Tai edes joka kolmas päivä. Nurmialueita leikatessa on kakka kiinni koneen pohjassa, ja joku ne ruohot ynnämuut sieltä leikkurin pohjasta kaapii. Korkeampaa ruohikkoa siimatessa paska lentää kirjaimellisesti tuulettimeen. Ja vaatteille.

Nykyään olen sisätöissä, ja uskomatonta mutta totta, ihmiset antavat koiriensa tehdä tarpeensa myös kauppakeskuksiin eivätkä muka huomaa, kun koira tulostaa sisätiloihin kolmedeenä hajun kera.

Ymmärrän täysin koirankakka-asiaan liittyvän tuohtumuksen ja yhdyn siihen itsekin, poissulkien myrkky- naula- ja lasisyötit sekä muut asian viattomaan osapuoleen kohdistuvat käsittämättömät julmuuden osoitukset.
Olen ehdottomasti myös sitä mieltä, että mitkään roskat, ei purukumi eikä tupakantumppi tai mikrot tai tuulettimet kuulu luontoon. (Eivätkä myöskään muoviin käärityt koirankakat.)

Tämä kakka- ja roskajupakka on jälleen osoitus ihmisten välinpitämättömyydestä itseään ja muita kohtaan, ja siitä, miten vastuu yhteisistä asioista koitetaan aina työntää jonkun muun, kuin oman itsen harteille. Ympäristö ja sen siisteys vaikuttavat meidän jokaisen hyvinvointiin edes alitajuisesti, joten jokaisen tulisi kantaa kortensa kekoon yhteisen hyvän vuoksi, vaikkei luonnonsuojelu muutoin kiinnostaisi tippaakaan (tosi pitkänäköistä).

Onneksi joku aina välittää. Välillä tuntuu, että se joku on vain murto-osa väestöstä. Kansallispuistossa kehdataan tumpata suohon, ja kaupasta lähtiessä isoisä näyttää lapsenlapselle mallia, kuinka jäätelön kääreet voi heittää tienposkeen.
Jokaisella teolla on väliä. Jokainen teko on esimerkki. Suuntaan tai toiseen.

Vaikka olenkin paskapoliisi, niin neuroottinen en asian suhteen sentään ole, ainakaan, kun poistutaan hoidetulta alueelta vaikkapa metsän siimekseen. Polulle ei kuitenkaan sielläkään tarvitse kakkia ;) 


P.S. Kiitos Best Friendille kakkapusseista, nämä tulee meille vakikäyttöön, ei ole parempia vastaan tullutkaan! Suosittelen ehdottomasti myös muille. :)  

2 kommenttia:

  1. Hear, hear ! Mä luulen, että meidän kansa on edelleen erittäin sivistymätöntä kouutuksistaan huolimatta ja kehitys kesken mitä tulee yhteisössä asumiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D semmost se on ja kiva et sama meno jatkuu lomakohteissa ni jaetaan siä ilosanomaa maailmallekin :D

      Poista