lauantai 15. helmikuuta 2014

Kuvia ja selittelyn makua

Kaikenlainen kiinnostus kaikkeen on ollut vähän katkolla kun sain maatalousoppilaitoksen opolta puhelun, jonka aikana hän kertoi, että voin käytännössä kuopata haaveet pieneläinhoitajaksi opiskelusta. Opetushallitus on tuonut tänä vuonna julki uuden pykälän, joka estää jo yhden ammatillisen peruskoulutuksen omaavaa henkilöä hakemasta toiseen peruskoulutukseen.. Käytännössä vaihtoehtona on ammattitutkinto, eli ammatin jotain tiettyä osa-aluetta, kuten klinikkatyöskentelyä tai tarhaeläinhoitoa syventävä tutkinto. Hienoa. Pääseekö ammattitutkintoon puutarhurin papereilla? No ei pääse. 
Joten, pahoittelut hiljaiselosta, mutta tässä nyt oli pientä syytä innottomuuteen. 

Pahoittelen tärähdystä, nauratti liikaa :D 
Onneksi on sentään kaksi hullunkurista kattimusta, joista vanhempi jaksaa aina kehittää mitä kummallisempia asentoja ilokseni <3

Hän saapuu keskiyöllä... Tietänette mitä noilla hampailla tehdään :D 

Äiskän valokuvamalli-Pennin mystinen Mona Lisa- smile.

Mustin ja Mirrin tilaus saapui.. Keppi kiinnosti eniten..
Tilasin Mustista ja Mirristä tammikuun kanta-asiakastarjouksessa olleita natures:menun pussukoita oikein kunnon satsin, 60 pussia, niin riittää hetkeksi näin lihan ohella tarjottavaksi :D Teen näistä ihan oman jutun tässä aikanaan (onko jo 6. kerta kun sitä uhoan?). Tosi kiva ja 'täyttä tavaraa' oleva sarja, joka sisältää myös sisäelimiä. Ihan Ziwi Peakin rinnalla mun arvo-asteikossa. Sarjaan kuuluu myös pakasteruoka, joka tullee Mustiin ja Mirriin tässä jossain vaiheessa. Siitäkin sitten aikanaan, kun ollaan tsekattu läpi! Erityisesti kana-/kaninlihaversio kiinnostaa, koska kania en ole vielä korkean hinnan vuoksi kertaakaan pojille ostanut. Monessa kaninmakuisessa ruoassa kania on 4%, joten en ole niitäkään makutestiksi koskaan hankkinut. Tuossa pakasteessa kania on kunnolla, 40%, joten pelkkänä makuna se ei ruoassa tule olemaan! :)

Morrista kiinnosti yksi asia ja se on RUOKA
Mikä on kyllä hyväkin, sillä aina ruoasta kiinnostunut Morris on vihdoin ja viimein alkanut taas kasvaa: olen ollut hänen pienuudestaan aika hissukseen, koska olen ollut siitä vähän huolissanikin, sillä herran painokehitys jäi kolmeen kiloon melkein kahden kuukauden ajaksi. Eläinlääkärin mielestä kaikki oli ok, niin huolehtia ei olisi kai tarvinnut, mutta joka tapauksessa herra painaa nyt jo 3,7kg ja on silminnähden kasvanut: ei siis lihonnut kastraation jäljiltä. Yes! Olin jo niin hitokseen huolissaan et melkee romahdin! ;)

Kissojen paapomisen ohella on ehtinyt leipoakin..

Ja tästä sitruunan- ja limentuoksuisesta kakusta eivät kissat takuullakaan ole kiinnostuneita. Namia on kuitenkin ihmisten mielestä! Kokeilkaa, jos olette sitruksenystäviä. :)

Rakas pehmukkamme Pörhö-Penni

Hyvää ystävänpäivää kaikille lukijoille ja kattikatselijoille, vaikka toivotus näin myöhäisellä (huomisen puolella) tuleekin. :) Eikös se ystävänpäivä vois olla joka päivä.

Tervetuloa myös kaikki uudet ja vanhatkin lukijat, joita en ole huomannut toivottaa tervetulleiksi. Blogilla on katselukertoja jo melkein 4000, ja Facen raakaruokaryhmä on myös kerännyt jo kivasti yli sata jäsentä. Kiitos kiinnostuksesta molempiin!

-Sofia 

6 kommenttia:

 1. Voi mikä asento tosiaan tossa ekassa kuvassa. Ja täräystä ei juuri huomannut kun nauroi "samaan tahtiin" =)

  VastaaPoista
 2. Hassuun asentoonpa on tosiaan söpöläinen tuossa ekakuvassa unohtunut :)
  Blogissani on sinulle haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, haasteilen kunhan muistan, oon kova unohtelemaan :D

   Poista
 3. Mitä! Ihan tyhmä tuo uusi pykälä! :( Ei ihmekään, jos olet ollut hiljaisena tuon vuoksi. Onko eläintenhoitajan tapaisia koulutuksia ylemmällä oppiasteella, amk'ssa tai yliopistossa?

  Täälläkin odotellaan innolla natures:menun pakasteista juurikin tuota kania sisältävää versiota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on kyllä ollu mieli maassa, mutta koitan nyt kuitenkin hakea siihen klinikkaeläinhoitajakoulutukseenkin.. Käsittääkseni amk tutkinto on enemmän tuotantoeläimiin suuntaava (ja siinäkin tietty teoriassa eniten) ja yliopistossa ois ell, mutta mutta.. en oo ees kirjottanu fysiikkaa, kemiaa saati käyny lukiossa niitä kurssejakaan kaikkia, ja matikankin reputin ;) Eli ei toivoakaan :D Yritän nyt kehittää jotain kokemusta aiheesta eläinten hoito mutta siitä tuonnempana :)

   Oon pitkään jo oottanu noita pakasteita, siitä lähtien oikeestaan ku ekat pussukat noita kosteita ostin ja tutkin nettisivuja et miks vaan koirille on pakasteita. Toivotaan et tulisivat piakkoin. :)

   Poista