perjantai 4. joulukuuta 2015

Muuttuneita ruokailutottumuksia

Kissojen ruokapuoli on monipuolistunut nyt kun Ruutikin syö raakaruokaa. Kissojen omat lihat ovat loppuneet, ja olen ryhtynyt ruokkimaan niitä samoilla lihoilla, mitä Ruutikin syö. Se on hurjan kätevää, joskin välillä joutuu antamaan kalsiumin purkista, kun Ruutilla on luisena lihana esimerkiksi koipireisi eikä karitsan luista jauhelihaa. Tilasin juuri Lepimuonalta ison satsin broiskun siipiä ihan vain kissoille nakerreltaviksi.Mitä meillä nykyään sitten syödään?

Pääasiassa Mur-Kisin lihoja:
Possun palaliha
Nauta-sika jauheliha
Naudan liharouhe
Lohimassa
Sian kokonainen sydän
Broilerin sydän (vain kissoille, joskus keitettynä namina Ruutille)
Broilerin kivipiira (vain kissoille)

Muita lihoja:
Sian kieli
Peuran jauheliha
Lohi
Silakka
Ahven, särki, hauki (ongittu tai uisteltu itse tai sukulaisten toimesta)
Sian munuainen (vain Ruutille ja hyi ja yök)
Naudan maksa

Luisia lihoja:
Broilerin koipireidet (vain Ruutille)
Broilerin siivet (kissoille)
Karitsan luinen liha 30% luuta
Peuran kylkiluut (vain Ruutille)

Mulla ammottaa tällä hetellä pakastin tyhjyyttään ja huomenna se saakin taas täydennystä noin 60 kilon verran. Tiistaina lisätään siihen kymmenen kiloa... Ja 10 päivän päästä vielä noin 25 kiloa.. Ai sitä pakastintetriksen iloa.. :) 


Ai mitä konkreettisesti? 
Jos joku seuraa instassa niin siellä mä päivittelen näitä ruokakuvia melkolailla aktiivisesti, en nyt päivittäin, mutta viikottain vähintään. Siellä olen muutenkin kaikkein aktiivisimmillani, koska kätevä sovellus ja kiva inspiraation lähde.

Iltapalaksi kilo x 1 ja 50 g x 2.


Pojat saivat molemmat possun kieltä isona palana, kylkeen lohiöljyä, sinkkiä ja merilevää sekä E-vitamiinia. Aamulla toiset 50 g, molemmilla päivän ruokamäärä on likimain 100 g.

Ruuti sai kokonaisen ja puolikkaan kielen lisäksi broilerin koipireiden ja nauta/sika-jauhelihaa. Lisinä lohiöljy, sinkki, merilevä, E-vitamiini, glukosamiinisulfaatti, sekä kuiduksi hiukan pellavarouhetta. 

Peruselukkain perusruokintaa. :)
1 kommentti: